Over Qterra

Qterra begon in 2012 als de Bodemdesk van netbeheerder Liander. De Bodemdesk bracht verschillende partijen in de bodemwereld en hun belangen bij elkaar. Anno nu kent de wereld van bodem geen geheimen meer en is Qterra expert in het efficiënt uitvoeren van vooronderzoek. Onze producten en diensten leveren we vakkundig op, zodat onze klanten veilig kunnen werken.

Specialist in vooronderzoek

Specialist in vooronderzoek

Qterra doet vooronderzoek voor alle professionals die werkzaamheden verrichten in de Nederlandse bodem. Daarmee zorgen we ervoor dat ze snel aan de slag kunnen én voldoen aan de relevante wet- en regelgeving, zoals de Wet bodembescherming en Arbowet. Veiligheid, betrouwbaarheid en snelheid kenmerken onze werkwijze.


Ons team

Het team van Qterra bestaat uit ervaren en vakkundige bodemadviseurs en IT-specialisten. Onze bodemadviseurs houden zich bezig met het uitvoeren van administratief vooronderzoek. Het IT-team tilt de Qterra-applicatie naar een hoger niveau en maakt ons werkproces efficiënter.


Onze merkwaarden

De Qterra merkwaarden laten zien waar Qterra voor staat en gaat. Het daagt uit om in alles wat we bij Qterra doen, vanuit deze waarden te denken en te handelen.
Qterra heeft 5 kernwaarden:

Doordacht

Qterra werkt doordacht. In alles wat we doen zijn we grondig, gestructureerd en analytisch. We zijn namelijk gedreven om vanuit de inhoud tot slimme resultaten te komen.

Vakkundig

Vakkundigheid zit sterk in ons DNA. We zijn zorgvuldig, bedreven in ons vak en willen onszelf blijven ontwikkelen om zo onze positie als deskundige te onderbouwen.

Oplossingsgericht

Qterra is oplossingsgericht. Mensen ervaren dit door onze slimme en efficiënte oplossingen die bruikbaar zijn en voelbaar in het persoonlijk contact. We komen proactief met oplossingen en leveren daarmee druikbare resultaten voor onze collega’s, klanten en partners.

Attent

Qterra is in de kern een sociale organisatie. We zijn betrokken bij onze collega’s, klanten en omgeving.  Want alleen als je de ander wilt begrijpen kan je iemand echt goed helpen. Oprecht attent zijn, met een klein of groot gebaar.

Toonaangevend

Onze zelfstandigheid als organisatie getuigd van ambitie en van ondernemerschap. We willen meer dan alleen zichtbaar zijn. We willen de toon zetten in de markt. We willen inspireren en het goede voorbeeld geven. Naar elkaar, onze klanten, partners en branchegenoten.

Onze klantenkring

Qterra heeft jarenlange ervaring met vooronderzoek voor Liander. Daarnaast ondersteunen we de activiteiten van ondernemingen van Alliander zoals Qirion, Firan, Kenter, Alliander Telecom en Stam&Co. Verder werken we aan pilots met onder andere TreNT Glasvezel. Telecomproviders, energiebedrijven en aannemers die kabels en leidingen aanleggen behoren tot onze klantenkring.

Werken bij

Qterra maakt het mogelijk om bodemwerkzaamheden veilig uit te voeren. Bij Qterra denken én werken we mee aan efficiënte en betrouwbare oplossingen die onze klanten verder brengen. Ben jij oplossingsgericht en heb je oog voor resultaat? Dan maken we graag kennis met je!


Veelgestelde vragen

De antwoorden op vragen over Qterra, onze adviezen en bijvoorbeeld de wettelijke verplichtingen voordat het graafwerk begint, vind je op de pagina met veelgestelde vragen.


Groningen stad met ondergaande zon

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op