Qterra lanceert nieuwe applicatie voor inzicht in de bodemkwaliteit van graaflocaties

Qterra applicatie

Overal inzicht in de bodemkwaliteit ter plaatse van je graafwerkzaamheden. De nieuwe Qterra-app maakt het mogelijk. De app zorgt met haar nieuwe interface voor meer overzicht en inzicht voor opdrachtgevers en werknemers.

Met de applicatie kan een opdrachtgever binnen enkele minuten inzicht krijgen in de bodemkwaliteit en de te hanteren veiligheidsklasse conform de CROW400 van een geplande graaflocatie. De applicatie levert daarbij de fysieke documenten om de werkzaamheden compliant te kunnen uitvoeren.

Overzichtelijk en snel

De werkvoorbereider kan met de aanpassingen beter plannen in de voorbereiding van graafwerkzaamheden, wordt via statuswisselingen in de app op de hoogte gehouden en ziet alles in één overzicht. Een direct voordeel is ook de verbeterde interface. Het systeem werkt hierdoor intuïtiever en sneller.

“We zijn trots op onze nieuwe Qterra app. De app is ontworpen volgens de ontwikkeling in digitalisering, gericht op een betere klantbeleving. Het gemak van de werkvoorbereider staat hierbij centraal”, aldus Zeljko Govedarica, Product Owner.

Ambities voor de Qterra-app

De applicatie is op dit moment beschikbaar voor de provincies Gelderland, Noord Holland, Flevoland en Friesland, maar daar komt snel verandering in.

“We hebben het afgelopen jaar ongelofelijk hard gewerkt aan deze applicatie. De applicatie is een onafhankelijke, alles-in-een oplossing die de komende jaren verder zal worden geoptimaliseerd en uitgebreid voor specifieke werkzaamheden zoals graafwerkzaamheden bij storingen. We hebben de ambitie om in 2021 héél Nederland te kunnen bedienen met deze applicatie” Twan Gores, manager Qterra.

Over Qterra

Qterra begon in 2012 als de Bodemdesk van netbeheerder Liander. De Bodemdesk bracht verschillende partijen in de bodemwereld en hun belangen bij elkaar. Anno nu kent de wereld van bodem geen geheimen meer en is Qterra expert in het efficiënt uitvoeren van vooronderzoek. Onze producten en diensten leveren we vakkundig op, zodat onze klanten veilig kunnen werken.

Qterra doet vooronderzoek voor alle professionals die werkzaamheden verrichten in de Nederlandse bodem. Daarmee zorgen we ervoor dat ze snel aan de slag kunnen én voldoen aan de relevante wet- en regelgeving, zoals de Wet bodembescherming en Arbowet. Veiligheid, betrouwbaarheid en snelheid kenmerken onze werkwijze.

Neem voor meer informatie contact op met:
Twan Gores, manager Qterra
twan.gores@qterra.nl
+31621880847

Vraag het Qterra

Qterra is expert in het leveren van bodemadvies. Snel en goedkoop een graafadvies over veiligheid en milieu. Qterra is er ook voor advies op maat bij complexe bodemvraagstukken.

Veelgestelde vragen

Het antwoord op veelgestelde vragen over Qterra, onze adviezen, wettelijke verplichtingen en milieumeldingen vind je op de pagina met veelgestelde vragen.