Samenwerking met glasvezelnetwerkbedrijf Open Dutch Fiber

Het werkpakket van Qterra heeft zich uitgebreid met een van de grootste glasvezelnetwerkbedrijven van Nederland. Wij zijn erg enthousiast dat Open Dutch Fiber met ons een samenwerking is aangegaan. Open Dutch Fiber bouwt en beheert glasvezelnetwerken in voornamelijk stedelijke gebieden.

Pilot

Na een pilot periode die in medio 2021 in Haarlem Zuid Oost is gestart mag Qterra voor Open Dutch Fiber de bodemonderzoeken uitvoeren. We zijn inmiddels actief om 180.000 aansluitingen te onderzoeken in Ridderkerk, Amsterdam, Den Haag, Venlo en Roosendaal. Open Dutch Fiber heeft de ambitie om binnen 5 jaar 1.000.000 adressen van glasvezel te voorzien. We zijn als Qterra trots hier een bijdrage aan te mogen leveren en onze opdrachtgever te kunnen ontzorgen op dit vlak.

Samen veilig werken

De duizenden huisaansluitingen die moeten worden gerealiseerd door Open Dutch Fiber worden als grote werkgebieden aangeboden bij Qterra. Het betreft hier hele wijken waar wij op basis van de bodemkwaliteitsgevens ons vooronderzoek grotendeels geautomatiseerd doen en per POP gebied (Point of Presence) aan Open Dutch Fiber aanleveren. Onze dedicated teams zorgen ervoor dat we onze klant, Open Dutch Fiber, met korte lijnen en vaste aanspreekpunten de vooronderzoeken tijdig en ruim voor de deadline kunnen aanleveren. Deze oplossingsgerichte aanpak creëert een fijne en efficiënte samenwerking die start in de initiatiefase via een orientatiemelding. Op die manier wordt de klant niet  verrast met de mogelijke risico’s in de uitvoering.

Open Dutch Fiber kan na ontvangst van ons vooronderzoek direct aan de slag en het belangrijkste, ze kunnen meteen de benodigde maatregelen nemen om hun werk veilig uit te kunnen voeren.

Wij blijven Open Dutch Fiber ondersteunen om iedere keer steeds meer huishoudens in Nederland te voorzien van supersnel internet.

Vraag het Qterra

Qterra is expert in het leveren van bodemadvies. Snel en goedkoop een graafadvies over veiligheid en milieu. Qterra is er ook voor advies op maat bij complexe bodemvraagstukken.

Veelgestelde vragen

Het antwoord op veelgestelde vragen over Qterra, onze adviezen, wettelijke verplichtingen en milieumeldingen vind je op de pagina met veelgestelde vragen.