Qterra is inmiddels uitgegroeid tot een speler van formaat binnen de sector en blijft nog steeds groeien. Een mooie club met ervaren mensen bij elkaar. Wie werken er allemaal bij Qterra en hoe ervaren zijn hun werk? Dat lees je in ‘Medewerker in beeld’.

Miriam Huisman staat deze aflevering centraal. Lees hoe specialist Miriam Huisman het ervaart om bij Qterra te werken, wat haar rol is en ook hoe andere collega’s de samenwerking ervaren met haar.

Je ochtend vandaag, hoe zag die er tot nu toe uit?

Dit was geen standaardochtend, dit is mijn eerste werkdag van de week na een paar dagen vrij. Collega’s weten me meteen te vinden, ze stonden meteen aan mijn bureau. Ik heb even mijn mail doorgelopen en dan haal ik  eruit wat prioriteit heeft om een dagplanning te maken. Ik probeer altijd wel een planning te maken en uren te blokken in mijn agenda, dat kan alleen niet altijd als je Expert Judgment (EJ) bent. Dan ben je bezig met binnenkomende calamiteiten en vragen over cases van collega’s. Dus dan loopt de planning alweer anders.

Lukt het je een vast ritme aan te houden tijdens je werkdag?

Nee, vooral op EJ-dagen niet. Want dan ben je de hele dag beschikbaar voor vragen. Sommige vragen duren lang, andere kort. Soms is er zelfs een (digitale) wachtrij.

Hoe zie je je zelf binnen Qterra?

Als iemand die al heel lang meeloopt en het soms over ‘vroeger’ heeft, in de zin dat ik de Bodemdesk bijna vanaf het begin heb meegemaakt. Ik heb alle ontwikkelingen gezien. Het mooiste compliment vond ik toen we de kennisbank gingen opzetten dat Jonne de eerste vergadering ‘Miriam overbodig maken’ noemde.

Je bent gestart tijdens de beginperiode van de Bodemdesk (voorloper van Qterra). Hoe heb je deze ontwikkeling ervaren?

Er is zoveel veranderd, alle ontwikkelingen heb ik meegemaakt. Een half jaar na de start van de Bodemdesk ben ik begonnen. “We worden ooit een eigen bedrijf” werd toen al gezegd. Het is mooi om dat ook echt mee te hebben gemaakt. In 2015 werd Twan onze teamleider, we waren nu echt een afdeling binnen Netcare. Kort daarna kwam de BVKK (voorloper van de Qterra app). Als je ziet hoever we gekomen zijn met alle ontwikkelingen, automatisch afronden en hoeveel de app al doet, dat was vroeger wel anders.

Ikzelf was in het begin erg stil, wist niet helemaal wat mijn plek was. Ik heb door de jaren heen mijn plek gevonden binnen een hele fijne groep collega’s. Eerste als medewerker, toen als rechterhand van een teamcaptain. Ik heb altijd al geweten dat ik geen teamleider wilde zijn, maar meer bij de inhoud en het proces wilde blijven. Ik heb de kans gekregen om me met het inwerken en nevenfuncties hierin te verbeteren. In het begin vond ik het presenteren voor nieuwe mensen doodeng, inmiddels is het ‘vaste prik’ en harstikke leuk. Uiteindelijk was daar de kans om specialist te worden. Een mooie kans en ontzettend spannend.

Het is nu ook echt weer zoals voor corona. Mensen weten je te vinden, je loopt over de afdeling en mensen vragen je hulp. Zo is het ook gegroeid dat ik EJ werd, dat is vanzelf gegaan.
Ik was bang dat mensen mij anders zouden gaan zien nu ik een andere functie heb, maar dat was helemaal niet zo. Die lagen zijn niet zichtbaar of voelbaar binnen Qterra en dat is heel fijn.

Waar ben je tot nu toe het meest trots op?

Er is al veel voorbijgekomen natuurlijk, maar vooral om te zien hoe we zijn begonnen en waar we nu staan, dat is gewoon supermooi. Het is ook mooi dat je alles in de jaren hebt meegemaakt. En we zijn nog steeds verder aan het kijken, hoe houden we de kwaliteit goed, wat kan sneller. We zijn continu in beweging. De verbeteringen die we doorvoeren zijn niet opgelegd, het komt allemaal uit onszelf, ook van de medewerkers. “Hoe kan ik de medewerkers helpen om dingen makkelijker te vinden”, dat is een onderwerp wat ik belangrijk vind.

Wat is echt een uitdaging voor jou?

Ik vind het leuk om te bedenken hoe we dingen beter kunnen doen in het proces. Daarnaast haal ik er veel voldoening uit om kennis die ik op doe met iedereen te delen, vandaar dat ik de kennisbank erg belangrijk vind om aan te werken. Een uitdaging in de zin, ‘dit kan ik nog leren’, is kijken wat ik kan leren van Marcel, Matthieu en Rick (mede specialist-collega’s). Ze hebben alle drie hun eigen sterke kanten en daar kan ik zeker nog veel van leren.

Kan je je eigen ambities matchen bij de doelen van Qterra?

Doordacht – Vakkundig – Oplossingsgericht – Attent – Toonaangevend

We willen natuurlijk snel onze klanten bedienen, kwaliteit en kwantiteit. Een goede combinatie vind ik belangrijk. De app maken we slimmer, hierdoor hebben medewerkers meer tijd om inhoudelijk te kijken, in plaats van onnodig veel administratieve handelingen uit te moeten voeren.

Hoe zie jij Qterra over 5 jaar?

Als een bedrijf dat blijft groeien in zijn ambities om onze klanten te ontzorgen. We bekijken waar een klant behoefte aan heeft en kunnen hierop inspringen. Zo ook met de nieuwe tak die zich richt op omgevingsmanagment. We kijken slim naar welke oplossingen we kunnen bieden vanuit data die we hebben én kunnen verzamelen. Wat zou het mooi zijn als we straks niet alleen een Qterra app hebben voor bodem maar ook voor de andere conditionerende aspecten die horen bij omgevingsmanagement.

Wat is volgens jou typisch Qterra?

Typisch Qterra is meedenken met de klant, net dat stapje extra. Als er iets speelt bij het ingediende tracé, bijvoorbeeld verontreinigingen, dan denken we mee of bijvoorbeeld een ander tracé een optie is – wanneer technisch mogelijk. We kijken waar de klant bij gebaat is en doen net die stap extra. Het is geen standaard conclusie, er wordt per individuele klant goed naar gekeken.

Hoe zou je de werkomgeving beschrijven?

Er zijn altijd doelen om te halen en er wordt serieus gewerkt maar er is altijd ruimte voor een praatje of een taartje bij een verjaardag. Het is een mooie mix van gezelligheid en hard werken. Ik heb altijd ervaren dat er interesse is in jou als persoon. In leuke én in moeilijke tijden staan de collega’s voor je klaar. En dat is een fijn gevoel, als er iets speelt wordt gekeken wat er mogelijk is. Dat heb ik zelf meerdere keren ervaren. Dat maakt Qterra een fijne werkgever en een fijne groep van collega’s.

Toen we in Duiven zaten, op het kantoor van Liander, had ik altijd het idee dat we als afdeling soms wat luidruchtig konden zijn. Maar elke keer als we bezoek kregen of een indiener liep over de afdeling kreeg ik te horen ‘wat is het hier rustig’. Na het bezoek aan andere afdelingen kan ik beamen dat het bij ons over het algemeen erg rustig en geconcentreerd werken is. Met daar tussen momenten van gezelligheid met grappige discussies, onderlinge competities, leuke verhalen en puzzels.

Waarom moet je, als je interesse hebt in de bodem, écht bij Qterra solliciteren?

We zijn een bedrijf dat constant in verandering is en constant verbetert. Ik werk hier nu al bijna 10 jaar, de essentie van wat ik doe (beoordelen van de bodemkwaliteit in het kader van de CROW en Wbb) is niet veranderd maar ‘hoe’ we dit doen is echt veranderd. Ik praat soms wel eens gekscherend over ‘vroeger’ maar het is echt een wereld van verschil hoe we de informatie interpreteren, hoe we deze ontsloten hebben en wat de Qterra app al allemaal voor ons doet. Iedereen mag input leveren voor wat we kunnen verbeteren. Er wordt echt gevraagd om mee te denken en dat maakt het leuk. Het is niet alleen maar cases doen als je de kansen grijpt die er zijn.

Vraag het Qterra

Qterra is expert in het leveren van bodemadvies. Snel en goedkoop een graafadvies over veiligheid en milieu. Qterra is er ook voor advies op maat bij complexe bodemvraagstukken.

Veelgestelde vragen

Het antwoord op veelgestelde vragen over Qterra, onze adviezen, wettelijke verplichtingen en milieumeldingen vind je op de pagina met veelgestelde vragen.