Jubileumfeest Qterra: 10-jarig bestaan

Het begon allemaal 10 jaar geleden aan de Wijchenseweg in Nijmegen. Met een kleine club mensen sprong de (toen nog) Bodemdesk in het diepe om zelf bodemadvies te geven doormiddel van een vooronderzoek. Een aantal medewerkers hebben de reis vanaf het begin meegemaakt, waaronder Linda ter Horst. Zij is inmiddels teamleider bij Qterra.

Linda ter Horst – Teamleider Aansluitingen West:

”Tien jaar geleden begon ik bij de Bodemdesk van Liander. Destijds was het nog een pilotproject, waarmee Liander wilde onderzoeken of ze de advisering omtrent Wet bodembescherming en CROW400 (richtlijn veilig werken in de bodem) in eigen huis konden opzetten. Het is heel tof om terug te kijken waar we begonnen zijn en waar we nu staan. Met een klein, hecht team zijn we steeds verder gaan uitbreiden: er kwamen steeds meer regio’s en werkstromen bij die we konden bedienen. Ook qua ontwikkeling hebben we niet stil gezeten. De APEX-tooling van destijds is vervangen door de Qterra-App, en we hebben beslisregels opgesteld om aanvragen automatisch te kunnen afronden.

Begin 2020 hebben we nog een stap gezet en is Qterra verder gegaan als onafhankelijk bedrijf. Hierdoor kunnen we onze kennis en kunde nog beter inzetten, voor Liander en andere partijen. Het pilotproject van destijds is nu een professioneel bedrijf met meer dan 60 enthousiaste medewerkers. Hierbij zitten bijzonder genoeg nog aardig wat mensen die in de eerste jaren zijn begonnen. Als ik naar mezelf kijk dan komt dat door de fijne collega’s en door het werk dat nooit saai is. Er zit altijd ontwikkeling in.

Ik ben benieuwd welke mooie stappen we nog gaan maken.”

In 2015 is Twan Gores als teamleider aangesteld binnen Qterra en is inmiddels doorgegroeid naar manager. Samen met de medewerkers heeft hij veel ontwikkelingen doorgemaakt.

Twan Gores – Manager Qterra:

”Ik ben begonnen op 1 september 2015 bij de Bodemdesk. De Bodemdesk was toen een onderdeel van Netcare, het bedrijfsonderdeel van Liander dat storingen oplost en onderhoud pleegt aan de gas- en elektriciteitsnetten.  We bestonden toen uit 35 goed opgeleide jonge medewerkers die voor alle projecten van Liander, waarbij grond geroerd werd, de bodemkwaliteit bepaalden.

Onder invloed van de energietransitie en het opschalen van woningbouw zagen we het aantal te onderzoeken tracés in 6 jaar tijd bijna verdubbelen en de te onderzoeken lengte bijna verdriedubbelen.  Om deze snelle groei van het werkpakket het hoofd te kunnen bieden en doorlooptijden en kosten laag te houden moesten wij maximaal inzetten op digitalisering, automatisering en innovatie. Door het in eigen beheer ontwikkelen van onze eigen applicatie, een BIS-systeem en intakeportaal, hebben we mooie stappen in ons proces kunnen maken.

Met de komst van onze Applicatie (Qterra-app) en de verdere professionalisering van de Bodemdesk hebben we de keuze gemaakt om in 2020 onze diensten niet alleen voor Liander in te zetten, maar ook voor andere (markt)partijen. We zijn als zelfstandig bedrijf onder de naam Qterra verdergegaan.

Vandaag de dag bestaat Qterra uit meer dan 60 medewerkers. Niet alleen adviseurs, maar ook specialisten, IT-ers en omgevingsmanagers. Onze klanten zijn netbeheerders, overheid, grondboorders en telecompartijen. We zijn specialisten en werken vakkundig aan de beste oplossing voor onze klanten in het domein bodem.

Ik ben trots op de grote stappen die we met ons bedrijf de afgelopen jaren hebben gemaakt en heb zin in de uitdagingen die op ons pad gaan komen.”

In de jaren zijn er veel medewerkers bijgekomen. Eén van de seniors omschrijft hoe zij de afgelopen heeft ervaren.

Tamara Rijntjes – Senior Team Aansluitingen West-Leiden:

”In 2016 ben ik begonnen bij de bodemdesk. Terugkijkend op de afgelopen 6 jaar realiseer ik me hoeveel we als bedrijf gegroeid zijn. Niet alleen qua FTE en werkpakket, maar ook wat betreft vakkundigheid, efficiëntie, kennisbehoud en opleidingsprogramma. Het feit dat we bestaan uit een jonge, gemotiveerde en enthousiaste club mensen, heeft ervoor gezorgd dat we constant zijn blijven ontwikkelen om dingen makkelijker, slimmer en efficiënter te doen. Twan heeft ervoor gezorgd dat er IT-budget was om dit mogelijk te maken en om later de overstap te maken naar New Business. Wat ik bijzonder vind en enorm waardeer is dat ondanks de professionalisering van Qterra, de prettige, open werksfeer is gebleven. Deze mooie groep fijne collega’s zijn het fundament voor een succesvolle volgende 10 jaar voor Qterra.”

Op zondag 9 Oktober 2022 was het feest! Bij Evenementenlocatie Watergoed is er een mooie dag vol verschillende activiteiten georganiseerd. Ieder heeft zijn voorkeur aangegeven. Snelheid, strategisch of sportief. Het was prachtig weer, een mooie bijkomstigheid voor deze speciale dag.

Vraag het Qterra

Qterra is expert in het leveren van bodemadvies. Snel en goedkoop een graafadvies over veiligheid en milieu. Qterra is er ook voor advies op maat bij complexe bodemvraagstukken.

Werken bij Qterra

Lijkt het jou ook een mooie stap om bij Qterra te komen werken? Solliciteer dan nu!